Vratili se jutarnji minusi: Poznato i kada će padati snijeg

Radiosarajevo.ba
Vratili se jutarnji minusi: Poznato i kada će padati snijeg
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stupnjeva, Sokolac -5, Bugojno -3, Drvar i Livno -2, Doboj, Sanski Most i Sarajevo 0, Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor, Tuzla i Zenica 1, Srebrenica 2, Bijeljina i Mostar 3, Trebinje i Zvornik 4, Grude 6, Gradačac 7, Neum 9 stepena.

Meteorolozi obznanili kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Oblačno vrijeme sa slabim i povremenim padavinama obilježit će narednih petnaest dana. Nevedeno je to u izgledima vremena od 23. decembra 2019. do 7. januara 2020., koje je sačinio Federalni hidrometoeorološki zavod. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne očekuje se nestabilno vrijeme sa susnježicom i snijegom na planinama, a u nižim predjelima prognozira se kiša.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Porast oblačnosti tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabom susnježicom ili snijegom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u nižim dijelovima grada je moguća slaba kiša, a u višim susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA će biti ugodnije. Stabilno i povremeno sunčanije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Sa noćnim satima, opšta slika djelimično će se pokvariti u Bosni, pretežno zbog mogućih padavina.

Objavljena je prognoza i za naredne dane i prvi dan vikenda:

26.12.2019 (Četvrtak) - u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni, uglavom, malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa kišom i susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 stepena.

27.12.2019 (Petak) - pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Herecegovini smanjenje oblačnosti. U večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabom susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 stepeni.

28.12.2019 (Subota) - u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u nizinama Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 1 do 5, na jugu od 7 do 11 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije