Vranduk dan nakon poplava i klizišta

Radiosarajevo.ba
Vranduk dan nakon poplava i klizišta
Foto: Facebook / Ilustracija

Saobraćaj na alternativnom putu zbog radova u tunelu Vranduk bio je obustavljen u mjestu Koprivna.

Klizište blokiralo alternativni put sa tunela Vranduk

Podsjećamo, saobraćaj je bio obustavljen nakon što se veća količina zemlje i kamena sručila na put uslijed odrona koji je uzrokovan jakim nevremenom koji je pogodio Zenicu.

Jako nevrijeme u ZDK: Nebo se otvorilo nad Zenicom

Situacija danas u saobraćaju na putu M-17 Tenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II je i dalje slična kao i prethodnih dana. Naime, vozi se naizmjenično jednom trakom, javljaju iz BIHAMK-a i upozoravaju da se zbog pojačanog prometa na ovom dijelu stvaraju kolone u oba smjera.

Odblokiran alternativni put sa tunela Vranduk

Iz BIHAMK-a isitču da je moguće koristiti i alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila, ali da se zbog asfaltiranja ove dionice vozi jednom trakom uz povremene kraće obustave saobraćaja.

Provjerili smo i situaciju u Operativnom centru Ministarstva unutrašjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kazali su nam da je situacija za sada normalna i zamolili su građane ukoliko naiđu na veće gužva da koriste alternativne pravce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije