Vozači, pazite zbog mokrog kolovoza i udara vjetra!

Radiosarajevo.ba
Vozači, pazite zbog mokrog kolovoza i udara vjetra!

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona, navode iz BIHAMK-a.

Zbog jakog vjetra skreću pažnju na puteve Priluka-Glamoč-Mlinište, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar.

Zbog snacije, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Nakon 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 8 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, se od 21 sat do 0.30 saobraća naizmjenično, dok je do 5 sati saobraćaj obustavljen.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije