Vozači, oprez: Na autoputu A1 zbog snijega vozi se samo jednom trakom

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Na autoputu A1 zbog snijega vozi se samo jednom trakom
Foto: Radiosarajevo.ba / Patrola Radiosarajevo.ba na A1: Zbog snijega na kolovozu vozi se samo jednom trakom

Snijeg koji je pokrio mnoge ceste u Bosni i Hercegovini, kako I jutarnja magla mjestimično stvaraju velike probleme vozačima na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Objavljena prognoza do ponedjeljka: Sutra bi moglo napadati do 30 cm snijega

Novinari portal Radiosarajevo.ba trenutno se voze autoputem A1 prema Zenici iz pravca Sarajeva i s mjesta događaja javljaju da se vozi samo jednom trakom, jer druga nije očišćena.

“Na njoj se nalazi određena količina snijega, a imamo osjećaj i da grtalica još nije prošla. Saobraćaj je usporen i svima koji idu na put ovim dijelom BiH savjetujemo oprez”, naveli su naši novinari koji su nam poslali i nekoliko fotografija s mjesta događaja.

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne, saobraća se otežano i usporeno. Na dionicama u višim planinskim predjelima ugaženog snijega i leda na kolovozu ima do 5 cm.

U tim područjima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca, naveli sui z BiHAMK-a.

Posebno skrećemo pažnju na dionice: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Tuzla-Bijeljina (Majevica), Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Glamoč-Livno, Bugojno-Kupres-Livno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Travnik-Donji Vakuf, Srednje-Olovo-Kladanj, Gacko-Tjentište, Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, kao i na šire područje Prijedora, Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije