Vojin Mijatović traži da Damir Mašić iz moralnih razloga podnese ostavku

Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović traži da Damir Mašić iz moralnih razloga podnese ostavku

Nakon što je danas potvređno da je Enver Zornić smijenjen s pozicije direktora KJKP Toplane-Sarajevo, a na njegovo mjesto postavljen Berin Alagić, oglasio se i potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Vojin Mijatović.

Zornić smijenjen sa funkcije direktora sarajevskog preduzeća Toplane

Enver Zornić je smijenjen sa funkcije direktora sarajevskog preduzeća Toplane. Na ovu funkciju je imenovan Berin Alagić, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić. Zornić je smijenjen na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Toplana. Vlada Kantona Sarajevo je zahtjevala od Nadzornog odbora da smijeni Zornića.

Mijatović je na svom Facebook profilu istaknuo da je smjena Zornića najmanje što SDP Bosne i Hercegovine može uraditi, te je pružio punu podršku Berinu Alagiću.

"Takvi ljudi su neophodni SDP-u", napisao je Mijatović.

Damir Mašić - undefinedDamir Mašić

Osim podrške za Alagića, Mijatović je zatražio od stranačkog kolege Damira Mašića da podnese ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora Sarajevo Socijaldemokratske partije BiH.

"I dalje tražim od predsjednika KO SDP BiH Sarajevo Damira Mašića da iz moralnih razloga podnese ostavku, ima vremena još do naredne sjednice Glavnog odbora da to uradi. Ukoliko se to ne dogodi bit ću primoran da tražim od drugarica i drugova članova Glavnog odbora glasanje o njegovom statusu. SDP BiH mora na svom primjeru pokazati šta su principi i moralne vrijednosti čak i kada pravimo greške. Smrt fašizmu - sloboda narodu", napisao je Mijatović na svom Facebook profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije