Vodostaj Bosne u Doboju stagnira, civilna zaštita pripravna

Srna
Vodostaj Bosne u Doboju stagnira, civilna zaštita pripravna
Foto: Anadolija / Ilustracija

Vodostaj rijeke Bosne u Doboju u šest sati iznosio je 413 centimetara i opada, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja civilne zaštite Miroslav Milošević rekao je Srni da nije primljena prijava o plavljenju domaćinstava, te konstatovao da rast nivoa Bosne stagnira.

Oglasio se FUCZ u vezi poplava u Sanskom Mostu i Usori

Iz Štaba za vanredne situacije grada Doboja, koji je u stalnom zasjedanju, saopšteno je da do sada nisu prijavljeni vanredni događaji poput ugrožavanja domaćinstava nadolazećom vodom ili klizištem.

Iz Štaba ističu da su na snazi mjere redovne odbrane od poplava, a o svim daljim koracima javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je da će nadležne službe biti u pripravnosti sve dok nivo vode ne bude ispod 300 centimetara.

U 2.30 sati vodostaj Bosne iznosio je 393 centimetar, u dva sata 384 centimetra, a u jedan sat vodostaj Bosne je iznosio 362,9 centimetara.

Visina kote redovne odbrane od poplava u Doboju iznosi 300 centimetara, a vanredne 450 centimetara.

Najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. maja 2014. godine i iznosio je 721 centimetar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije