Vlada RS-a podržava trasu autoputa Beograd-Sarajevo preko Višegrada

Radiosarajevo.ba
Vlada RS-a podržava trasu autoputa Beograd-Sarajevo preko Višegrada
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Vlada manjeg bh. entiteta podržava trasu autoputa Beograd-Sarajevo, preko Višegrada kroz istočni dio RS-a, jer će ovaj put značiti žilu kucavicu za budućnost ovog kraja.

"Vlada RS-a stoji iza ove trase, ne da bi nekome tjerala inat, nego da bi se ponašali u skladu sa onim što definišu naši strateški dokumenti. Ta trasa se našla u strateškim dokumentima i definisana je u Strategiji transporta Republike Srpske, a ona je našla mjesto u okvirnom dokumentu na nivou BiH", izjavila je Cvijanovićeva novinarima. 

Ona je istakla da je na sastanku sa načelnicima opština kroz koje bi prolazila trasa autoputa, Pale, Sokolac, Rogatica, Novo Goražde i Višegrad, podržala njihov jedinstven stav da one moraju biti obuhvaćene ovom trasom, dodajući da njihovi stavovi u potpunosti korespondiraju sa stavovima Vlade Republike Srpske.

Naglašavajući da je ova trasa godinama bila osporavana, premijerka Republike Srpske je poručila da je Vladi bitno da realizuje ovaj putni pravac, jer je to davno utvrđeno kao jedan od prioriteta.  

"Moramo da vodimo računa o svim dijelovima Republike Srpske. Stalno dobijamo pritužbe kako nedostaje modernih komunikacija i nekih drugih poslovnih inicijativa kad je riječ o istočnom dijelu Republike Srpske. Treba da oživimo ovaj kraj, da mu damo šansu i priluku da se unapređuje privreda, a onda neko nastoji da to pokvari", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da je strateški cilj Republike Srpske da se na što više načina poveže sa Srbijom.

Cvijanovićeva je nezadovoljna prijedlogom zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladena Bosića o trasi puta i dolaskom gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića u Vladu Federacije BiH na razgovore o trasi autoputa, a da prethodno nije bio upoznat u potpunosti o stavovima Vlade Republike Srpske.

"Bijeljina je, svakako, u svim planovima i neće biti uskraćena za auto-put. Ne vidim razloga da se `ispod žita` ili sa strane ubacuju neki drugi prijedlozi", rekla je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije