Vlada KS će sufinansirati upis mališana u privatne vrtiće

Radiosarajevo.ba
Vlada KS će sufinansirati upis mališana u privatne vrtiće
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U cilju eliminacije lista čekanja djece koja nisu upisana u JU Djeca Sarajeva u ovoj školskoj godini, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS je realiziralo javni poziv na koji se javila 23 privatnih vrtića koji ispunjavaju uslove za obavljanje ove djelatnosti.

Uz sufinansiranje od strane Vlade KS i resornog ministarstva od 200 KM mjesečno, na ovaj način bit će upisano 452 djece, koliko ih je pokazalo interes za ovakav smještaj.

Vlada KS je danas odobrila potpisivanje Ugovora između resornog ministarstva i svake pojedinačne predškolske ustanove o sufinansiranju boravka ove djece, a za što će do kraja ove godine biti uplaćeno 363.200 KM, te nastavljeno i u narednoj godini.

Prema podacima sa Pedagoškog fakulteta u Sarajevu u oktobru mjesecu ove godine 40 profesora predškolskog odgoja završava svoje školovanje i oni će biti anagažovani u vrtićima gdje postoji potreba za ovim kadrom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije