Vlada Kantona Sarajevo: Podržavamo rad ministrice Zinete Bogunić

Radiosarajevo.ba
Vlada Kantona Sarajevo: Podržavamo rad ministrice Zinete Bogunić
FOTO: Fena / Ministrica obrazovanja KS Zineta Bogunić

Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici iskazala je svoju punu podršku radu ministrice za obrazovanje, nauku i mlade KS Zinete Bogunić, saopćili su iz Press službe KS.

Vlada odbacuje sve tendenciozne navode koje je u više navrata iznio predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor KS Saudin Sivro o radu resorne ministrice i Ministarstva u cjelini.

Nijedno pravo iz kolektivnih ugovora zaposlenih u obrazovnom sistemu nije i neće biti ugroženo.

“Dolaskom ove vlade unaprijeđena je primjena kolektivnih ugovora te je iskazan bolji tretman zaposlenih u sektoru obrazovanja. Podsjećamo i da je Vlada svoje opredjeljenje za unapređenje standarda zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i obrazovanje, kao i poštivanje obaveza koje su drugi preuzeli a nisu ispoštovali, iskazala isplatom razlike sredstava za plate po uvećanoj osnovici prije krajnjih rokova”, navodi se.

Vlada KS je poručila da kao jedinstven kolektiv stoji iza svakog svog člana, da jedinstveno djeluje u donošenju odluka te da neće podlijegati neutemeljenim pritiscima onih koji ne odobravaju reformske mjere koje provodi.

Vlada KS je iskazala svoje zadovoljstvo da su brojni građani i građanke i strukovne organizacije prepoznali i podržali pokrenute procese koji imaju za cilj uređenje sistema te unapređenje svih segmenata funkcioniranja javne službe u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije