Vlada FBiH prodaje hotel i odmaralište u Gracu: Objekti uz more vrijedni 8 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH prodaje hotel i odmaralište u Gracu: Objekti uz more vrijedni 8 miliona KM
Odlukom Federalne vlade Agencija za privatizaciju FBiH objavila je javni poziv za prodaju dva hotela "Đuro Salaj" i "Valter Perić", koji su u vlasništvu Federacije BiH, a koji se nalaze u Gracu, na teritoriji Hrvatske.

Oba hotela u prodaju su stavljena zajedno s pripadajućim zemljištem, metodom neposredne pogodbe, a ukupna procijenjena vrijednost iznosi 8.067.531 KM.

Hotel "Đuro Salaj" je ustvari devastirani objekt, na četiri sprata, s ukupnom površinom od 4.448 metara kvadratnih, dok je zemljište koje bi novi vlasnik također kupio površine 6.351 metara kvadratnih. 

Objekt posjeduje vodovodnu, kanalizacionu, telefonsku i elektro infrastrukturu, a nalazi se uz samu plažu. Riječ je o vlasništvu Složene organizacije udruženog rada "Titovi rudnici uglja" iz Tuzle, a prodaje se u zatečenom stanju, po sistemu viđeno-kupljeno, a njegova vrijednost iznosi 7.038.054 KM.

Drugi objekt koji je stavljenu prodaju je odmaralište "Valter Perić", koje se nalazi u pasivnom podbilansu privrednog društva JP Elektroprivreda BiH. Ukupna imovina ovog odmarališta iznosi 368 metara kvadratnih, a na parceli je izgrađen objekat korisne površine 505 metara kvadratnih, na dva sprata.

Vrijednost ovog odmarališta procijenjena je na 1.029.477 KM.

Svi ponuđači, skupa sa svojim ponudama, dužni su uplatiti depozit od 100.000 KM, kao i ispuniti ostale uslove koji su propisani ovim javnim pozivom.

Ponude se dostavljaju neposredno ili preporučenom poštom do 14. decembra, a sve uslove možete pronaći na stranici Agencija za privatizaciju FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije