Vlada FBiH: Prijedlog zakona o registru pedofila ne ispunjava uslove za hitno usvajanje

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH: Prijedlog zakona o registru pedofila ne ispunjava uslove za hitno usvajanje
Arhiv / Ilustracija

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru zaključila kako prijedlog zakona o registru pedofila ne ispunjava uslove za usvajanje po skraćenom postupku.

Informacija o poskupljenju plina u FBiH dostavljena Parlamentu: Hoće li biti rasprave?

Kako je objašnjeno, mišljenje Vlade FBiH je i da Zakon o posebnom registru osoba pravomoćno osuđenih za kaznena djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima u FBiH, može biti razmatran isključivo u formi nacrta, a ne prijedloga, kako je to tražila zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Lana Prlić.

Vlada FBiH podržala kandidaturu Mostara za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine

Ocijenjeno je da nije moguće zaključiti da Prijedlog zakona ispunjava uvjete za upućivanje u zakonodavnu proceduru po skraćenom postupku. Istovremeno, Vlada ukazuje na nepreciznost pojedinih odredbi Prijedloga zakona, te podsjeća i na sadržaj aktualnih odredaba Zakona o kaznenom postupku FBiH, kojima je na detaljan način uređeno pitanje vođenja, sadržaja i korištenja podataka iz kaznene evidencije za sva kaznena djela propisana Kaznenim zakonom FBiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije