Vlada FBiH izdvaja dva miliona KM za plaćanje ratnog duga za plin Rusiji

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH izdvaja dva miliona KM za plaćanje ratnog duga za plin Rusiji
Federalna vlada je donijela Odluku kojom propisuje prijenos sredstava prikupljenih po osnovu takse za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina u razdoblju 1992.-1995. godina.

Sredstva su planirana u Budžetu FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Tekući transferi i drugi tekući rashodi - Subvencije javnim poduzećima - Energoinvest d.d. Sarajevo za plaćanje takse Gasprom exportu Moskva”.

Sredstva od dva miliona maraka bit će utrošena u skladu s Odlukom o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plana u razdoblju 1992.-1995. godina.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije posebnim će rješenjem uspostaviti proceduru postupanja kod prijenosa sredstava i Federalnom ministarstvu financija davati naloge da s posebnog transakcijskog računa prebaci raspoloživa sredstava.

Federalna vlada danas je opunomoćila Dijanu Bukovac za sudjelovanje u radu i odlučivanju na 17. redovnoj skupštini privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo, zakazanoj za 30. ožujka 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije