"Nesreća aviona" u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Radiosarajevo.ba
"Nesreća aviona" u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo
FOTO: Facebook / Održana vježba „Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo"

Na Međunarodnom aerodrom Sarajevo je u saradnji s interventnim službama i ustanovama lokalne zajednice održana vježba „Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo“ (RED WING 8), navodi se na Facebook stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Dodaje se da je simulirana nesreća pada zrakoplova ATR 72 sa 30 putnika i članova posade kompanije Red Wing koji je letio na relaciji Ancona-Sarajevo.

„U nesreći je bilo šest mrtvih, šest teško povrijeđenih, deset lakše povrijeđenih i 8 nepovrijeđenih putnika. Uslijedile su akcije gašenja požara, spašavanja, evakuacije, te trijaža unesrećenih od strane aerodromskih službi i Hitne pomoći. Simulacija nesreće i cjelokupne vježbe je imala za cilj provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg plana za vanredne situacije te organa i službi MAS uz podršku Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Granične policije BiH i MUP-a Kantona Sarajevo“, pojašnjeno je.

Ističe se da Komitet sigurnosti MAS koji je vršio monitoring vježbe istu je ocijenio uspješnom, a spremnost i uvježbanost sudionka se pokazala na zavidnoj razini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije