Visoki zvaničnici SDA čestitali Ramazanski bajram

Radiosarajevo.ba
Visoki zvaničnici SDA čestitali Ramazanski bajram
Foto: Admir Kuburović / Rukovodstvo SDA

Visoki zvaničnici stranke SDA čestitali su Ramazanski bajram vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori. Čestitke su uputili predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, član Predsjedništva BiH - Šefik Džaferović, kao i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, povodom Ramazanskog bajrama, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću i vjernicima u BiH i dijaspori.

"Uime Vijeća ministara BiH i u lično ime, čestitam vam završetak posta i nastupajući Ramazanski bajram. Želim da ga provedete u miru i dobrom zdravlju sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima i da potičete međusobno razumijevanje, solidarnost, zajedništvo, brigu za bližnje i toleranciju. Bajram Šerif Mubarek Olsun", navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji u povodu Ramazanskog bajrama uz želju da bajramsku radost podijele sa porodicima, prijateljima i komšijama kako je to, kako navodi, uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji.

"Tokom ramazana obnavljali smo ljubav prema Bogu i prema ljudima, zajedno se radovali iftarima i osnaživali naše jedinstvo. Nadam se da ćemo i u danima nakon Bajrama zadržati ramazanski duh solidarnosti i zajedništva", naglasio je Džaferović u bajramskoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku muslimanima u povodu Ramazanskog bajrama.

"Protekli mjesec ramazan muslimani u Bosni i Hercegovini proveli su atmosferi predanosti Bogu i molitvi za dobrobit svih ljudi. Otvarajući svoje domove jedni drugima i svim dobronamjernim ljudima, pozivali su na mir, zajedništvo i međusobno uvažavanje i poštovanje. Stoga ramazanski bajram predstavlja posebnu radost i nadu da će posvećenost i odricanje rezultirati nagradom i dobrom.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini želim da predstojeći Bajram provedu u dobrom zdravlju, miru, sreći i blagostanju sa svojim porodicama, te da ovu radost tradicionalno podijele sa svojim prijateljima i komšijama. Posebno Ramazanski bajram želim čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim, te bošnjačkoj dijaspori u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun - ističe se u čestitki koju je u povodu Ramazanskog bajrama uputio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović", saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije