Višković zamolio Vučića: Srbijanske kompanije trebaju se preseliti iz FBiH u RS

Radiosarajevo.ba
Višković zamolio Vučića: Srbijanske kompanije trebaju se preseliti iz FBiH u RS
Twitter / Višković i Vučić

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković je istakao da je zamolio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da utiče da se kompanije iz Srbije, koje imaju sjedište u FBiH, vrate u Republiku Srpsku.

"Naši uslovi za privređivanje su bolji od uslova u FBiH. U jednom momentu jeste situacija na terenu bila zategnuta, ali je sve promijenjeno u posljednje tri godine u korist RS-a. Naša zbirna poreska stopa na primanja je manja nego u FBiH. Cijena električne energije je niža nego u FBiH", rekao je Višković za "Večernje novosti".

On je naveo kako raspolaže sa informacijama o značajnom padu prometa kod određenog broja srpskih kompanija, koje su imale svoja predstavništva u Rs-u pa su otišle u FBiH.

"Da se ne lažemo, značajno manja količina robe iz Srbije se kupuje u FBiH nego u RS-u. U FBiH se gleda ko je proizvođač i čija je roba, a kada se vidi da je iz Srbije...", rekao je Višković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije