Višegrad će umjesto u doček Nove godine ulagati u povećanje nataliteta

Radiosarajevo.ba
Višegrad će umjesto u doček Nove godine ulagati u povećanje nataliteta
Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević preusmjerio je novac namijenjen za organizovanje proslave tradicionalne Nove godine na rješavanje prioritetnijih pitanja građana, poput povećanja nataliteta i povećanja sredstava za Boračku organizaciju.

On je istakao da je najveći dio sredstava preusmjeren na povećanje nataliteta, sa ciljem zadržavanja mladih na ovom području i povećanja broja novorođenih beba, piše Srna.

"Ove godine nećemo plaćati estradne umjetnike povodom proslave Nove godine, nego ćemo ta sredstva akumulirati kako bi povećali natalitet. U Višegradu je već duže vrijeme primijetan manji broj rađanja nove djece, a mi želimo posebnu pažnju posvetiti mladim ljudima i novorođenčadima i voditi računa da ovo bude grad mladih koji će ostati da žive na ovom području", dodao je Đurević.

Đurević je naglasio da postoje prioritetnija pitanja za koja građani očekuju da budu riješena, a da je od krucijalne važnosti za građane obilježiti Dan Republike, 9. januar, koji će biti proslavljen svečano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije