Više stotina biciklista iz BiH, ali i brojnih evropskih zemalja stiglo u Potočare

Radiosarajevo.ba
Više stotina biciklista iz BiH, ali i brojnih evropskih zemalja stiglo u Potočare
FOTO: AA / Više stotina biciklista stiglo je u kompleks Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari

Više stotina biciklista stiglo je u kompleks Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari gdje će sutra, 11. jula, biti klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop 33 žrtve genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Više stotina biciklista iz različitih djelova BiH, ali i brojnih evropskih zemalja krenulo je prethodnih dana iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica, kako bi odali počast nevinim žrtvama ubijenim u ljeto '95-te godine.

U Potočarima u ih dočekali i pozdravili okupljeni građani, među kojima i veliki broj porodica žrtava genocida počinjenog u Srebrenici.

U Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula bit će klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop 33 novoidentifikovana posmrtna ostatka žrtava genocida kojeg su u julu 1995. godine počinile vojska i policija RS-a, kao i paravojne formacije iz RS-a i Srbije nad Bošnjacima "zaštićene zone UN-a".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije