Vikend sunčan u cijeloj BiH: Naredne sedmice će biti i 28 stepeni

Radiosarajevo.ba
Vikend sunčan u cijeloj BiH: Naredne sedmice će biti i 28 stepeni
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zlatna jesen u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U kotlinskom dijelu Sarajeva magla dio prijepodneva. U drugoj polovini dana sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepen.

U većem dijelu Bosne jutros po kotlinama ima dosta magle. U višim područjima je sunčano. U Hercegovini je sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Livno 3 stepena, Bijeljina, Bugojno i Tuzla 6, Bihać, Bjelašnica, Brčko, Doboj, Ivan-sedlo, Sarajevo i Široki Brijeg 7, Grude 8, Banja Luka, Sanski Most i Zvornik 9, Prijedor 10, Mostar 12, Trebinje 13 i Neum 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed prohladnog i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se posvuda poboljšati. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana: 

U nedjelju, 13.10.2019., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje i do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

U ponedjeljak, 14.10.2019., u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak, 15.10.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

U srijedu, 16.10.2019., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije