Vijeće roditelja KS: Monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima

Fena
Vijeće roditelja KS: Monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima
Foto: Arhiv / Vijeće roditelja KS

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo (KS) pozvalo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da urgentno poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana.

"Izražavamo svoju duboku žalost zbog pogibije dva policajca na dužnosti. Porodicama ubijenih izražavamo najiskrenije saučešće kao i njihovim radnim kolegama i prijateljima. Ovo što se jutros dogodilo u Sarajevu, glavnom gradu naše države, duboko je potreslo svakog čovjeka, a nas roditelje posebno zabrinulo", navodi Vijeće roditelja u saopćenju.

Kako nadalje navode, ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojima mlađu djecu vodimo u školu, "a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati".

"Molimo, apeliramo, tražimo, a i zahtijevamo od svih institucija i odgovornih u društvu, a prije svega policijsko-pravosudnih organa, da svoj posao rade profesionalno i pošteno, te poduzmu sve neophodne i hitne aktivnosti iz svojih nadležnosti u svrhu sigurnosti svih građana. Od političara tražimo da napokon u središte svojih rasprava stave potrebe građana, prije svega sigurnost djece i njihovo obrazovanje. Tražimo u ime budućnosti naše djece, a onda i budućnosti cijele BiH, od političara svih stranaka i razina vlasti, da se prestanu baviti sami sobom i napokon počnu raditi za opće dobro svih", navodi se.

Istovremeno, Vijeće roditelja poziva Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da odmah poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana, s naglaskom na auto-mafiju...

"Potrebno je, prije svega, ukloniti s ulica osobe koje su prijetnja sigurnosti građana, a onda i usvojiti nove zakone koji će puno efikasnije raditi na prevenciji, ali i kažnjavaju počinilaca kriminalnih djela",  navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije