Vijeće ministara BiH o zajmu za projekt restrukturiranja željeznica RS-a

Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara BiH o zajmu za projekt restrukturiranja željeznica RS-a
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekt restrukturiranja željeznica Republike Srpske.

Ministri će biti upoznati i o okončanom arbitražnom postupku pred Stalnim arbitražnim sudom u Haagu u predmetu Strabag AG protiv Ministarstva komunikacija i prometa BiH, a riječ je o informaciji koju je pripremilo državno Pravobranilaštvo.

Na dnevnom redu sjednice je i Informacija o ukupnim aktivnostima Direkcije za europske integracije u vezi s upravljanjem procesom europskih integracija, najavljeno je iz VMBiH. 

Bit će razmatran i Nacrt protokola Vijeća ministara i Vlade Rumunije o sukcesiji BiH bilateralnih ugovora zaključenih između Federativne Narodne Republike Jugoslavije/Socijalističke  Federativne Republike Jugoslavije i Narodne Republike Rumunije/ Socijalističke Republike Rumunije.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH su i prijedlozi programa rada nekoliko bh. institucija za 2018. godinu, među kojima je i Prijedlog programa rada Vijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije