Vijeće ministara BiH o novom tekstu Nacrta izmjena Krivičnog zakona BiH

Fena
Vijeće ministara BiH o novom tekstu Nacrta izmjena Krivičnog zakona BiH
Fena / Vijeće ministara BiH
Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine pripremilo je novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona o kojem bi se danas na sjednici trebalo izjasniti Vijeće ministara BiH. 

Također, na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave, a ministri će biti upoznati i o zaključenju Memoranduma o razumijevanju BiH i Kine o saradnji u okviru Inicijative ekonomskog pojasa puta svile i pomorskog puta svile za 21. stoljeće.

Bit će razmatrana i Informacija o aktivnostima na izradi dokumenta strateškog tipa za oblast mladih na nivou BiH, a na dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obveza za prva tri mjeseca ove godine.

Vijeće ministara BiH trebalo bi danas dati saglasnost za zaključivanje prijateljske nagodbe u postupku pred Europskim sudom za ljudska prava u slučaju "Zečević protiv Bosne i Hercegovine". Nagodbu je pripremilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije