Eksplozija opasnih aviobombi od po 500 kilograma snimljena dronom

Radiosarajevo.ba
Eksplozija opasnih aviobombi od po 500 kilograma snimljena dronom
YouTube / Eksplozija opasnih aviobombi od po 500 kilograma snimljena dronom

Na poligonu za uništenje bombi uspješno su uništene sve četiri aviobombe koje su pronađene na gradilištu novog tržnog centra u blizini RTV doma u Sarajevu.

Kako smo ranije pisali, transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput ”Sarajevo zapad – Tarčin – petlja Tarčin” te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Pogledajte trenutak eksplozije nakon deaktiviranja aviobombi snimljene iz zraka, dronom:

Sedmica pacova ostavila je aviobombe u Sarajevu

Podsjećamo, nakon izvršenih priprema na poligonu pripadnici FUCZ-a pozvali novinarske ekipe da zabilježene trenutak prije detonacije. Nakon što se obavilo snimanje na samom poligonu, novinarske ekipe su bile udaljene od mjesta detonacije oko 1,5 kilometra. 

Prvi put u historiji BiH: Fascinantni trenutak eksplozije aviobombe

Nakon što je izvršen transport četiri aviobombe koje su pronađene na gradilištu kod RTV doma u Sarajevu, četiri opasne aviobombe uspješno su uništene u prijepodnevnim satima na poligonu na Bjelašnici. Transport se odvijao od 5 do 8 sati ujutru i kretao rutom: Igmanska ulica (Općina Vogošća) - Autoput "Sarajevo zapad - Tarčin - petlja Tarčin" te kroz naselje Tarčin (općina Hadžići) do poligona za uništavanje.

Pripadnici FUCZ kompletnu operaciju snimali su s dva drona koja su ujedno nadzirala i sigurnosnu situaciju u blizini poligona, kako slučajno neko ne bi zalutao i doveo sebe, ali i kompletnu operaciju u opasnost.

Podsjećamo i na to da je prva aviobomba pronađena prošlog četvrtka 5. septembra, druga u nedjelju 7. septembra, treća pronađena 10. septembra, dok je četvrta 11. septembra u jutarnjim satima i uspješno deaktivirana istog dana.

Ekipa Civilne zaštite je sve bombe uspješno izmjestila. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije