Vibor Handžić: Ubrzati realizaciju projekta „Javni prijevoz Sarajevo“

Radiosarajevo.ba
Vibor Handžić: Ubrzati realizaciju projekta „Javni prijevoz Sarajevo“
Naša Stranka / Vibor Handžić

Nakon što je Skupština Kantona Sarajevo, na prijedlog Vlade, prihvatila da uđe u proces kreditnog zaduženja za nabavku trolejbusa, taj prijedlog je usvojila i Vlada FBiH.

Međutim, realizacija projekta čeka zbog toga što još nije proša Dom naroda i Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Zatupnici stranaka šestorke u Skupštini Kantona Sarajevo, koji su i zastupnici u Domu naroda FBiH inicirali su stoga uvrštavanje Prijedloga odluke o prihvatanju zaduženja po ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta „Javni prijevoz Sarajevo“ u dnevni red predstojeće sjednice Doma naroda FBiH, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Vibor Handžić, zastupnik Naše stranke u Domu naroda FBiH, tim povodom kaže:

„Radi se o projektu od krucijalnog značaja za građane Kantona Sarajevo i njegova realizacija mora biti ubrzana. Osim toga, prijedlog koji smo uputili Domu naroda autorizira više delegata iz različitih političkih stranaka iz više klubova naroda, uključujući i delegate iz reda Ostalih. Radi se, u našoj zemlji, o rijetkom političkom konsenzusu. Želio bih da rukovodstvo Doma naroda ima sluha za to i da o prijedlogu odlučujemo na sljedećoj sjednici te da broj političara koji su svjesni važnosti ovog projekta za građane povećamo. Navedeni prijedlog, inicijativom kolege Irfana Čengića, također bi se trebao naći na dnevnom redu 8. redovne sjednice Predstavničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine, koja će biti održana 20. i 21. novembra i to je činjenica koja nas kao Dom naroda treba dodatno ohrabriti da ubrzamo ovaj proces“.

Osim Handžića, prijedlog potpisuju:

Segmedina Srna Bajramović, Elmedin Konaković, Zvonko Marić, Damir Marjanović i Igor Stojanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije