Pusić: Čović potvrdio savezništvo s Dodikom protiv BiH, politika Hrvatske sramotna

Radiosarajevo.ba
Pusić: Čović potvrdio savezništvo s Dodikom protiv BiH, politika Hrvatske sramotna
Foto: Arhiv / Vesna Pusić

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske i zastupnica GLAS-a u Saboru Republike Hrvatske, Vesna Pusić, u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirala je prisustvo Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH, njegovih bliskih saradnika, te Ivana del Vechia, ambasadora Republike Hrvatske BiH, na jučerašnjem obilježavanju neustavnog dana RS-a.

Razgovarao: Faruk Vele

"Što se prisustva Dragana Čovića tiče, to samo potvrđuje njegov već pokazan stav savezništva s Miloradom Dodikom, a protiv stabilnosti i cjelovitosti BiH! Što se prisustva veleposlanika RH tiče, to smatram sramotnom, promašenom politikom koja šteti Hrvatskoj, BiH i posebno Hrvatima u BiH.

Kao što se više puta u zadnje vrijeme potvrdilo, hrvatsku politiku prema BiH danas kreira D. Čović. To je katastrofalno i ujedno garantira da stavovi RH neće imati nikakvu težinu ni utjecaj na odluke međunarodnih institucija, u prvom redu EU i NATO", zaključila je Pusić.

Na ovaj način je potpuno demaskirana Čovićeva politika, i to upravo na način kako je Pusić, kao iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine, u mnogo navrata javno komentirala, upravo u Saboru Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije