Klanjana dženaza Sabitu Hadžiću, rodbina i prijatelji se oprostili od bh. velikana

Radiosarajevo.ba
Klanjana dženaza Sabitu Hadžiću, rodbina i prijatelji se oprostili od bh. velikana
Više stotina članova porodice i prijatelja oprostili su se danas od legendarnog bivšeg košarkaša sarajevske Bosne i selektora A košarkaške reprezentacije BiH, Sabita Hadžića, koji je ukopan na mezarju Kovači.

Među prisutnim na posljednjem ispraćaju nalazio se veliki broj prijatelja Sabita Hadžića, posebno iz svijeta košarke, s kojima je on stvarao uspjehe.

Tako su se tamo našli i Bogdan Tanjević, Mirsad Đonlagić, Ratko Radovanović, Ivica Pekić, Sejo Bukva, Miralem Zubović, Nihad Imamović, Harun Mahmutović, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i mnogi drugi.

U dirljivom govoru tokom posljednjeg ispraćaja, imam koji je predvodio dženazu legendi bh. košarke podsjetio je da Sabit pripada generaciji koja je osvojila krov Europe s Bosnom i donijela brojne radosti svim građanima Sarajeva, ali i BiH i Jugoslavije.

Podsjećamo, Hadžić je preminuo u bolnici u Antaliji 2. marta 2018. godine nakon moždanog udara.

Prije dženaze u Domu mladih sarajevskog Centra "Skenderija" održan je komemorativni skup, kojem je prisustvovao veliki broj poštovalaca lika i djela nekadašnjeg istaknutog igrača i selektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije