Veliki broj građana ispred Ambasade Njemačke u BiH

Radiosarajevo.ba
Veliki broj građana ispred Ambasade Njemačke u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Veliki broj građana ispred Ambasade Njemačke u BiH

Ispred zgrade Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini, jutros je formiran veliki red građana koji čekaju dozvolu za rad u ovoj državi.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba bio je na mjestu događaja gdje je snimio veći broj mladih ljudi koji čekaju u redu za u nadi da će ostvariti i dobiti potrebne papire za posao u Njemačkoj.

Podsjetimo, u skladu sa postepenim početkom rada Odjela za vize Ambasade Njemačke u BiH, Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine obavijestila je kandidate koji su aplicirali za postupak izdavanja radne vize putem ove ustanove, da svoju dokumentaciju mogu preuzeti isključivo na dan kada im je zakazan i termin za predavanje zahtjeva za vizu u Ambasadi.

Iz tog razloga su se i stvorile jutrošnje gužve koje su iznenadile i prolaznike koji su s zanimanjem pratili šta se dešava. 

Podsjetimo, odjel za vize Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini postepeno počinje da ponovo radi sa strankama. 

Podnošenje zahtjeva za vize je najprije moguće za sljedeće kategorije:

• spajanje porodice;
• stručni kadar i visokokvalifikovani kadar čije je upošljavanje nužno u ekonomskom pogledu i čiji se posao ne može prolongirati ili obavljati u inostranstvu;
• studenti čiji se studij ne može u potpunosti realizirati iz inostranstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije