Olujno nevrijeme nanijelo velike štete na području Srebrenice

Fena
Olujno nevrijeme nanijelo velike štete na području Srebrenice
Radiosarajevo.ba / Srebrenica

Na području Srebrenice olujni vjetar je tokom proteklog vikenda uzrokovao veliku materijalnu štetu na stambenim i privrednim objektima. Vjetar je nosio krovove s kuća, lomio drveće, a stradali su brojni voćnjaci, plastenici i pčelinjaci.

Zabilježene su štete na privrednim objektima: Prevent, fabrici pomfrita Srebreničanka i objektu Ekonomik group.

Hasudin Mustafić, samostalni stručni saradnik Civilne zaštite Općine Srebrenica, kazao je da je najveća šteta zabilježena u ruralnim dijelovima.

"Evidentirana je šteta na invdidualnim i kolektivnim objektima te na poljoprivrednim i industrijskim objektima. U centru grada na jednom restoranu potpuno je uništen krovni pokrivač. Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava. Trenutno se zbraja materijalna šteta", izjavio je Mustafić.

Iz poslovnice Elektrodistribucije Srebrenica saopćili su da su stanovnici Gornjih Potočara, Luke, kao i naselja Krušev Do bez napajanja električne energije, te da su radnici na terenu i otklanjaju kvar.  Vjetar je načinio značajnu materijalnu štetu i  na području Općine Bratunac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije