Velika akcija FUP-a u širom BiH: Šestorica uhapšenih, za jednim izdata potjernica

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a u širom BiH: Šestorica uhapšenih, za jednim izdata potjernica
Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije u zajedničkim koodriniranim aktivnostima sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadno-hercegovačkog i Zeničko-dobojskog Kantona i nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog Kantona, od dana 28. februar 2021. godine provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Federacije BiH, a vezano za dokumentovanje organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krivična djela „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi sa krivičnim djelom „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog Zakona Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja, te je lišeno slobode šest lica inicijala N.H. (1972.), A.Ć. (1989.), A.Š. (1982.), A.Š. (1979.), M.I. (1980.) i E.D. (1985.) dok je za licem E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica.

"Navedena lica se sumnjiče da su u vremenskom periodu od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Zeničko - dobojskog, Hercegovačko - neretvanskog i Zapadno - hercegovačkog kantona, te Distrikta Brčko, organizujući se s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata: benzinskih pumpi, trgovačkih centara i drugih privrednih subjekata na prostoru Federacije BiH i Brčko Distrikta kojom prilikom su otuđili preko 200.000,00 KM, kao i veću količinu robe, cigareta, kave, alata, te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Također, s ciljem izvršenja gore navedenih krivičnih djela prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila na području gore spomenutih kantona", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije