Večeras stižu sniježne padavine: Kakvo će nam vrijeme biti u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Večeras stižu sniježne padavine: Kakvo će nam vrijeme biti u narednim danima
Foto: AA / Ilustracija

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -12 stupnjeva, Bjelašnica -11, Ivan Sedlo -7, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Drvar, Jajce, Sanski Most i Sarajevo -6, Prijedor i Tuzla -5, Srebrenica -4, Livno -3, Široki Brijeg i Zenica -2, Gradačac -1, Brčko 1, Mostar 2, Trebinje 3, Neum 5 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika postepeno će se pogoršavati tokom dana, što bi kod osjetljivih osoba moglo dovesti do jačanja tegoba, vezanih uz njihove bolesti. Uticaj promjene,u poslijepodnevnim satima, sa zapada će se proširiti na cijelu zemlju. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, u noći problemi sa snom. 

Danas se u jutarnjim satima u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U večernim satima ili u noći sa četvrtka na petak u većem dijelu Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stupnjeva. U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno. U ostatku dana postupno naoblačenje. U kasnim večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak očekuje se snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

Petak: Oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 4 do 9 stepeni.

Subota: Oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u centralnim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od -5 do 1, na jugu od 5 do 10 stepeni.

Nedjelja: Jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. U ostatku dana bez padavina i postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od -3 do 1, na jugu od 6 do 11 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije