Upozorenje iz BIHAMK-a: Snježne lavine, magla, zatvoreni granični prijelazi

Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz BIHAMK-a: Snježne lavine, magla, zatvoreni granični prijelazi
Zbog porasta temperature i otapanja snijega upozoravamo na moguće snježne lavine posebno na magistralnom putu M-18 Trnovo - Dobro Polje - Brod na Drini.
 
Na magistralnom putu M-16.4 Bugojno - Novi Travnik na području Rostova, kao i na magistralnim putevima M-16 Kupres - Šuica i M-15 Priluka - Glamoč - Mlinište jak vjetar mjestimično stvara snježne nanose. Usporeno se saobraća na autoputu A-1 dionici Zvirovići - Bijača zbog kiše i jakog vjetra.
 
Zbog magle vidljivost je smanjena na magistralnim putevima M-6.1 Polog - Mostar i M-17.4 Mostar - Čitluk - Cerno. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
 
Slab i umjeren snijeg tokom noći padao je u jugozapadnim krajevima, kao i mjestimično na dionicama u višim predjelima, a zbog najavljenih obilnijih padavina apeliramo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila. 
 
Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća - Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 
 
Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama Halilbašića i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije