Slučaj Dragičević: Vasković se nije pojavio u Tužilaštvu

Radiosarajevo.ba
Slučaj Dragičević: Vasković se nije pojavio u Tužilaštvu
FOTO: Facebook / Slobodan Vasković

Bloger Slobodan Vasković jutros se nije pojavio u Tužilaštvu Republike Srpske, gdje je trebao dati izjavu o njegovim saznanjima vezanim za ubistvo 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci, piše Srpskainfo.com.

Vasković je više puta na svom blogu objavio informacije da je sam vrh MUP-a RS umiješan u ubistvo ovog mladića, zbog čega je dobio poziv Tužilaštva, te je odgovorio i na poziv koji su mu upitili za saslušanje.

Slobodan Vasković odgovorio na poziv na saslušanje

Poznati novinar i bloger Vasković je danas na svom blogu objavio tekst koji je nazvao "Nastavak nesebične javne pomoći Slobodana Vaskovića Miodragu Bajiću"

U tekstu koji je objavljen jutros navodi da na ovaj načini nastavlja pomagati Bajiću iako štiti Darka Ilića, naredbodavca Likvidacije Davida Dragičevića.

"Dana 15. oktobra javno sam svjedočio o tome da je Ilić. 26. marta 2018. godina, oko 15 časova otišao do kuće Đorđa Rađena, da bi se, prema svjedočenju Duška Purišića, tadašnjeg zamjenika komandira PS Lauš, uvjerio da li ima tragova provale i kako bi se izvršio pregled užeg i šireg lica mjesta", napisao je Vasković na svom blogu.

Nastavak javnog svjedočenja moežte pročitati na blogu Slobodana Vaskovića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije