Vanredna sjednica: Policija spremna raditi 24 sata da se slučaj riješi

Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica: Policija spremna raditi 24 sata da se slučaj riješi
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Uviđaj u Sarajevu
U povodu napada i ubistva dva policajca na teritoriji općine Novi Grad Sarajevo u toku je vanredna sjednica Općinskog vijeća.

Na sjednici su prisutni predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predvođeni komesarom Halilovićem, od članova kantonalne vlade bio je prisutan ministar kulture Mirvad Kurić kao i članovi porodica ubijenih policajaca. 

Rusmir Baljić, predsjedavajući Općinskog vijeća, na otvaranju sjednice pozvao na to da se policajci stave na mjesto koje zaslužuju. 

"Stanje u MUP-u KS je podignuto na najviši nivo i u funkciju su stavljena sva raspoloživa ljudska i tehnička sredstva", istakao je komesar Halilović te poručio da je Sindikat spreman raditi 24/7 kako bi se riješio ovaj slučaj. 

Halilović: Nastavljaju se aktivnosti s ciljem pronalaska ubica policajaca

Halilović je govorio i o nekoliko velikih akcija koje su provedene u KS, dodajući da i pored određenih rezultata dosada nije bilo značajnije saradnje sa drugim policijskim agencijama sve do jučer kada je ostvarena. Ako saradnje ne bude ubuduće neće biti ni rezultata, naveo je on. 

Nakon obraćanja komesara MUP-a Kantona Sarajevo, načelnika Općine Semira Efendića i načelnika Policijske uprave Novi Grad Nusreta Selimovića, prisutnima se obraćaju i vijećnici.

Vijećnici ističu da je najveći problem za ovu općinu bliska granica sa entitetom RS-a te traže jačanje prisustva prema toj granici kako bi se spriječili novi upadi ili prebjezi preko entitetske granice.

Oni insistiraju da se u okviru općinskog budžeta nađu adekvatna sredstva kako bi se pomoglo porodicama poginulih policajaca Adisa Šehovića i Vujinovića pogotovo djeci poginulog Davora Vujinovića dok ne budu punoljetna.

Vijećnici pozivaju također da na primjeren način budu zapamćeni poginuli policajci. Bilo da to bude kroz promjenu imena trga, ulice, ili na neki drugi primjeren način.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije