Vanredna sjednica Vijeća ministara zbog granta EBRD-a za autoputeve u RS

Radiosarajevo.ba
Vanredna sjednica Vijeća ministara zbog granta EBRD-a za autoputeve u RS
Foto: Fena / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH na današnjoj telefonskoj sjednici utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Koridor 5c u RS - Dio l) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan.

Grant od 12.900.000 eura bit će alociran na RS – JP Autoputevi RS u svrhu podrške finansiranju izgradnje dvije petlje na autoputu u Johovcu (Tovira) i Rudanki (Kostajnica), te dionice autoputa dužine 6,1 km između ovih petlji, kao i prilaznog puta s dvjema trakama u dužini oko jednog kilometra za povezivanje sa postojećom magistralnom cestom, uključujući prijelaz preko rijeke Bosne.

Također, Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o uspostavljanju Sistema energetskog menadžmenta i Informacionog sistema energetske efikasnosti u institucijama Bosne i Hercegovine.

Ovom odlukom uspostavljaju se Sistem energetskog menadžmenta i Informacioni sistem energetske efikasnosti u institucijama BiH i propisuju obaveze nosilaca aktivnosti energetskog menadžmenta, radi omogućavanja upravljanja energijom, troškovima i emisijama u vezi sa potrošnjom energije i vode te izvještavanja o potrošnji i ostvarenim uštedama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije