Vanredna press konferencija: "Malina respiratori" moraju biti uklonjeni iz upotrebe!

9
Radiosarajevo.ba
Vanredna press konferencija: "Malina respiratori" moraju biti uklonjeni iz upotrebe!
Print Screen / Edin Forto

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar zdravstva Haris Vranić obratili su se danas javnosti povodom sastanka sa direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović.

Prmijer Forto je govoro o dva pisma ljekara koja su se pojavila u javnosti.

"Dopisi su uznemiri javnost i shodno tome, ministar Vranić je sazvao sastanak koji je trajao jutros dva sata", rekao je Forto.

Naveo je da se "nije došlo do zajedničkog zaključka".

"KCUS je rekao da su sve radili na najbolji mogući način u datom trenutku. Sazvali smo hitnu sjednicu Vlade KS-a", rekao je Forto.

Ponovio je da je potvrđeno da je drugo pismo autentično, te da je 17 ljekara potpisalo ovaj dopis.

Premijer Forto je poručio da se tzv. "malina respiratori" trebaju ukloniti iz upotrebe u potpunosti, što je, također, jedan od zahtjeva!

Neki od zaključaka su nakon današnje sjednice su:

- Traži se od Federalne inspekcije da uđe u KCUS;

- Traži se od Ministarstva zdravstva FBiH da se formira ad hoc komisiju koja će biti stručna i koja će utvrditi sve relevatne činjenice;

-Traži se od Kantonalnog tužilaštva da se ispitaju svi navodi o radu KCUS-u;

- Zahtijeva se i izvještaj od KCUS-a o svim pitanjima koje su i sami doktori naveli da je istinito, a javnost će dobiti sav izvještaj

"Vlada poziva sve zaposlenike ove bolnice ako imaju bilo kakva saznanja o postupanju koje nije regularno da ro prijave, a mi ćemo ih zaštititi. Pozivamo i sve koji znaju nešto što bi trebali znati organi da kažu", poručio je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije