Valentin Inzko odgovorio ko će prije završiti karijeru on ili Milorad Dodik

3
Radiosarajevo.ba
Valentin Inzko odgovorio ko će prije završiti karijeru on ili Milorad Dodik
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dodik i Inzko

Ko će prije završiti karijeru - Milorad Dodik ili Valentin Inzko, bilo je pitanje na koje je visoki predstavnik u BiH odgovorio kratko:

"Dodik je rekao na jednoj diskusiji da on predstavlja BiH bez Inzka. Ja je predstavljam bez Dodika", odgovorio je čelnik OHR-a u BiH.

Kazao je da se s Dodikom nije vidio godinu dana.

"Ja ne mrzim nikoga. Svi ljudi imaju dobro u sebi. Svako nosi nešto dobro. Znate šta je Dodik radio prvih 10 godina, Albright ga je hvalila, on je rekao da je bio genocid, da treba isporučiti Karadžića i Mladića Haagu. Sada sve negira", dodao je Inzko tokom gostovanja u Pressingu na N1 televiziji.

Komentirajući izjave Milana Tegeltije o ugroženosti u Sarajevu, Inzko je kazao da je moguće da će Tegeltija nakon nove afere podnijeti ostavku, a poručio mu je da to učini džentlmenski.

"Godinama je Tegeltija hodao Sarajevom, nije bio ugrožen. To je sada za potrebe. Možda će dati ostavku, pa se osjeća tako. Dodik ovdje dolazi na sastanke, 35 posto uposlenika se ne osjeća ugroženim", naglasio je Inzko.

Na pitanje da li će Milan Tegeltija podnijeti ostavku - odgovorio je:

"Signali su da će podnijeti ostavku. Može to učiniti džentlmenski, pomoći da se vrati povjerenje u sudstvo i tužilaštvo".

A ako ne podnese?

"Mislim da će Tegeltija biti gospodin, onda će pomagati sudstvu i tužilaštvu da počne nova faza na tom području. Građani traže da idu u Njemačku i Austriju, kažu zbog posla, ali idu i jer nema pravde", podvukao je Inzko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije