Uznemirujuće fotografije: U Zenici pronađena tijela mučki ubijenih pasa (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće fotografije: U Zenici pronađena tijela mučki ubijenih pasa (FOTO)
/ Upozoravamo na uznemirujuće fotografije: Pronađena tijela mučki ubijenih pasa, FOTO: Udruženje Šapa

Jedanaestog jula grupa građana je na području Kamenoloma blizu brane i kupališta u Zenici otkrila leševe ubijenih pasa te je to prijavila volonterima Udruženja Šapa. Članovi Udruženja su u jutarnjim i prijepodnevnim satima naredni dan tragali za leševima ubijenih pasa i na dva lokaliteta u Kamenolomu otkrili leševe šest pasa. 

Prvi lokalitet gdje su otkriveni leševi četiri psa nalazi se između drugog i trećeg mosta na Kamenolomu i bačeni su u žbunje prema samom koritu Babine rijeke.

Drugi lokalitet gdje su otkrivena dva tijela ubijenih pasa su dalje uzvodno od rijeke, a tri od šest pronađenih leševa su imali markice. Prema stanju leševa procjenjuje se da su dovedeni u noći 10. na 11. juli 2015. godine

Udruženje Šapa je obavijestilo Kantonalnu veterinarsku inspekciju, kao i relevantne Općinske službe, a Policijskoj upravi Zenica kao i Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti podnesene prijave zbog počinjenja krivičnog djela.

Svi pronađeni psi imaju vidljive ozljede glave, krvarenje iz usta i ušiju, te se nedvojbeno radi o mučki zlostavljanim i svirepo ubijenim psima tupim udarcima po glavi i tijelu, uz davljenje.

Upozoravamo na uznemirujući sadržaj u fotogaleriji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije