Za 18 ilegalnih migranata s područja USK izrečene mjere protjerivanja iz BiH

Radiosarajevo.ba
Za 18 ilegalnih migranata s područja USK izrečene mjere protjerivanja iz BiH
Foto: Anadolija / Migranti u Velikoj Kladuši

U utorak 26. juna 2018. godine pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) u združenoj i koordiniranoj akciji na području USK-a, grada Bihaća i opštine Velika Kladuša pronašli su 18 ilegalnih migranata državljana Palestine, Libije, Alžira i Sirije sklonih činjenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

Pripadnici MUP-a USK-a su u prethodnom periodu ove strane državljane procesuirali zbog učestalog kršenja javnog reda i mira i počinjenja nekoliko krivičnih djela, čime su ugrožavali bezbjednost građana na ovom području.

Nakon lociranja ove grupe ilegalnih migranata, inspektori za strance su u prostorijama TC Bihać sproveli odgovarajuće mjere i radnje, te im je Služba za poslove sa strancima izrekla mjere protjerivanja. Navedena lica su stavljena pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu, koordiniranim aktivnostima, zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana.

U ponedjeljak 25. juna 2018. godine u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) održan je zajednički sastanak pripadnika uniformisane policije USK-a i pripadnika Službe za poslove sa strancima, gdje je dogovoreno sprovođenje odgovarajućih operativnih aktivnosti na području grada Bihaća i opštine Velika Kladuša s ciljem pronalaska migranata koji narušavaju javni red i mir, čine krivična djela i borave u BiH suprotno pozitivnim zakonskim propisima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije