Uprava policije HNK-a: Konvoj s migrantima smo zaustavili zbog nezadovoljstva građana

Radiosarajevo.ba
Uprava policije HNK-a: Konvoj s migrantima smo zaustavili zbog nezadovoljstva građana
Foto: Arhiv / Ilustracija

Nakon što je danas odlukom komesara MUP-a HNK Ilije Lasića o zabrani ulaska konvoja s migrantima na područje HNK izazvana ustavna kriza u državi, večeras je reagirala Uprava policije HNK-a.

"Uprava policije MUP HNK postupila je po zahtjevu Ministarstva bezbjednosti BiH, Službe za poslove sa strancima te organizovala pratnju i obezbijedila konvoj sa ilegalnim migrantima od tunela Bradina do predviđenog odredišta u Salakovcu. Na osnovu svojih ovlaštenja i odgovornosti Uprava policije MUP-a HNK radila je bezbjednosnu procjenu na širem području Prihvatnog centra Salakovac, te u skladu sa dobivenim informacijama sa terena da se ne može garantovati bezbjednost ilegalnim migrantima zbog nezadovoljstva građana koji žive u blizini prihvatnog centra u Salakovcu, konvoj je zaustavljen", kaže se u saopćenju.

Dalje se navodi da je nakon provjere dobivenih informacija sa terena, operativnim radom policijskih službenika, konvoj uz pratnju policije propraćen u prihvatni centar u Salakovcu.

"Još jednom podcrtavamo da MUP HNK garantuje bezbjednost svim građanima Kantona i svima onima koji borave u njoj", kaže se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije