Važno upozorenje za vozače u BiH: Čuvajte se jakih udara vjetra

Radiosarajevo.ba
Važno upozorenje za vozače u BiH: Čuvajte se jakih udara vjetra
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlje pretežno oblačno vrijeme. U Krajini i Hercegovini je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo, Sokolac 12; Srebrenica 13; Bijeljina, Bugojno, Doboj 14; Bihać, Sarajevo 15; Grude, Prijedor 16; Banja Luka, Jajce, Trebinje, Tuzla, Zenica 17; Mostar 18; Sanski Most 19; Neum 20 stepena.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Na krajnjem sjeverozapadu Bosne su moguće intenzivnije padavine. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, prije podne, se mogući olujni udari juga. Dnevne temperature od 13 do 19 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno nepovoljna. Nešto ugodnije će biti u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini, na jugozapadu i naročito u Krajini, opšta slika će, usljed nestabilnog vremena praćenog jakim udarima juga, biti lošija. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od težih aktivnosti.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana:

U nedjelju 17.11.2019., prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno vrijeme. Poslije podne ili u večernjim satima sa kišom u većini područja. Na zapadau i jugozapadu Bosne padavine mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren, u zapadnim područjima Bosne sa jakim udarima, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 20 °C.

U ponedjeljak 18.11.2019., jutro pretežno oblačno sa kišom u Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 19 °C.

U utorak 19.11.2019., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 °C.

U srijeda 20.11.2019., oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, a poslije podne i u večernjim satima u većini područja. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije