Upozorenje za vozače: Pojačan promet vozila u gradskim sredinama

Fena
Upozorenje za vozače: Pojačan promet vozila u gradskim sredinama
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Frekvencija vozila na putevima u BiH danas je umjerenog inteziteta, izuzev gradskih sredina, gdje je pojačan intezitet vozila.

Na onim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta. Napominju vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.

Zbog vjerskog praznika Kurban-bajrama, večeras do ponoći na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije