Upoznajte Aidu i Nizamu iz Vlade BPK: Jedna želi biti kapiten, a druga kreativno piše

Radiosarajevo.ba
Upoznajte Aidu i Nizamu iz Vlade BPK: Jedna želi biti kapiten, a druga kreativno piše
Photojoiner / Premijerka BPK Aida Obuća i ministrica Nizama Rišljanin

Bosansko-podrinjski kanton jučer je dobio novu Vladu, koju je na petoj vanrednoj sjednici imenovala Skupština BPK.

Nedugo poslije imenovanja Vlade BPK na društvenim mrežama pojavila se biografija koju je navodno Skupštini BPK predala nova, mlada ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin (Goraždanska priča).

U biografiji je navedeno da je rođena 7. januara 1996. Prema istom dokumentu, o policiji u BPK u narednom periodu će, dakle, “brinuti” mlađahna ministrica koja je navodeći svoje kompetencije u biografiji napisala:

“Suživot i rad s drugim ljudima ključni je faktor u životu svakog čovjeka. Za sebe mogu reći da sam komunikativna i društvena osoba, suradnja sa drugim ljudima mi nikada nije predstavljala problem… Mada smatram i da samostalno mogu donositi odluku kada je to potrebno”.

Nizama Rišljanin - undefined

Foto: Goraždanska priča: Nizama Rišljanin

Nizama je dodala kako je kroz dosadašnji rad i školovanje naučila koordinirati različitim poslovima, te nije izostavila ni to da se voli baviti kreativnim pisanjem.

Iz njene biografije je vidljivo da nema radnog iskustva i da joj je pozicija na koju je imenovana prvi posao.

Studira na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje je prijavila i magistarski rad.

Aida Obuća - undefined

Foto: Gorazdeonline.ba: Aida Obuća

Premijerka BPK-a Aida Obuća u izjavi za FTV kazala je da mladima treba dati šansu.

“Kada mladi dobiju šansu da budu na rukovodećim mjestima, onda to mi problematiziramo. Dakle, nećemo unaprijed donositi nikakve zaključke. Drago mi je da ćemo imati dobar tim. Ja sam sportista i u ovu utakmicu ulazim da pobijedim. Imam tim kojem vjerujem i koji će imati punu podršku, mene kao kapitena”, kazala je Obuća.  

Podsjetimo, Vlada BPK je imenovana jučer u sljedećem sastavu:

Premijerka Kantona Aida Obuća (SDA), ministar zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih lica Eniz Halilović (SDA), ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose Nataša Danojlić (SDA), ministar finansija Šemso Muslić (NBL), ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić (NBL), ministar za boračka pitanja Edin Aganović (Stranka za BiH), ministar privrede Mensad Arnaut (A-SDA), ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija (DF), ministrica unutrašnjih poslova Nizama Rišljanin (Goraždanska priča).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije