Uposlenici HP Mostar organiziraju štrajk upozorenja, uprava ih ignorira

Radiosarajevo.ba
Uposlenici HP Mostar organiziraju štrajk upozorenja, uprava ih ignorira
Foto: RSA / Dopis kojeg potpisuje Tomislav Erić

Val štrajkova i protesta u Hercegovini se nastavlja. Nakon što su u septembru prošle godine održali štrajk upozorenja, zaposlenici Hrvatskih pošta (HP) Mostar, okupljeni u Nezavisnom sindikatu, u četvrtak će poduzeti isti potez, te najavili okupljanja u Mostaru, Širokom Brijegu, Vitezu...

Piše: F. V.

Tvrde da ih Uprava HP Mostar na čelu s Matom Rupčićem ignorira.

„Iako smo mislili da do toga neće doći i da ćete prihvatiti naš prijedlog o novom sastanku, zbog Vašeg ignoriranja našeg dopisa od 9. decembra 2019. i neodgovaranja na isti, obavještavamo Vas da će naš Sindikat odlukom Predsjedništva od 22.01. ove godine, dana 20.01.2020 (četvrtak) u 9 sati, održati Štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata“, navodi se u dopisu kojeg potpisuje Tomislav Erić.

Dopis kojeg potpisuje Tomislav Erić - undefined

Foto: RSA: Dopis kojeg potpisuje Tomislav Erić

Štrajk će biti održan ispred zgrade sjedišta HP Mostar i u Širokom Brijegu. U Vitezu će članovi Nezavisnog sindikata održati simbolični skup kao potporu našim zahtjevima.

Naveli su da radni proces ničim neće biti ugrožen, te da jednosatno okupljanje ničim neće ugroziti ili omesti bilo čiji ulazak i izalaz iz zgrade HP.

Razlozi za Štrajk upozorenja, kako su ranije saopćili, jesu male plate, nedostatak radnika u proizvodnim sektorima, slaba organizacija posla koja proizlazi iz nedostatka radnika, sve veći pritisak na radnike od nadređenih na pojedinim radnim mjestima i tako dalje.

Na okupljanju ispred središta HP Mostar predsjednik Sindikata Tomislav Erić ponovio je da je osnovni razlog štrajka mala plata koja je ista već godinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije