UNSA u subotu promoviše 5.246 diplomanata i magistranata

Fena
UNSA u subotu promoviše 5.246 diplomanata i magistranata
Foto: Fena / Univerzitet u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu ove godine će promovisati i dodijeliti diplome 5.246 diplomanata i magistranata, a svečana promocija i dodjela diploma će biti održana u subotu, 1. decembra u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch".

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj ističe da Univerzitat u Sarajevu s tom promocijom nastavlja kontinuitet "ukrašavanja decembarskih Dana Univerzitata u Sarajevu".

"Nadam se da će Univerzitat u Sarajevu i ubuduće ostvarivati ovakve rezultate. Mogu reći da Univerzitet u punom kapacitetu sa svojim studentima opravdava društvenu ulogu koja mu je namijenjena", kazao je Škrijelj danas na konferenciji za medije.

Na svečanosti će biti dodijeljena posebna priznanja - Zlatna značka, Srebrena značka i Povelja Univerzitata u Sarajevu. Najuspješniji studenti prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa prvog i drugog ciklusa primit će posebna priznanja.

Prorektorica za nastavu i studentska pitanja Aida Hodžić naglašava da se Univerzitat u Sarajevu najviše ponosi nosiocima najvećih priznanja - Zlatne i Srebrene značke, te Povelje Univerzitata u Sarajevu, kojih je ove godine 181.

"Zlatnu značku dobit će 55, Srebrenu 116, a deset studenata dobit će Povelju. Tradicionalno najbolji studenti dolaze s Prirodno-matematičkog fakulteta",  istaknula je Hodžić.

Najbolji studenti prvog ciklusa studija s prosjekom 10,00 u 2018. godini su Abdulah Jašarević i Demir Papić s Prirodno - matematičkog fakultet, dok je najbolji student drugog ciklusa studija s prosjekom 9,98 Harun Išerić s Pravnog fakulteta.

"Ovo je nagrada za naš rad i trud. Za ovakav uspjeh potrebno je mnogo odricanja. Značit će nam mnogo i tokom zaposlenja. Najvažniji je rad, a potom dolazi talenat. To je jedini recept za uspjeh", kazao je Jašarević.

Škrijelj dodaje da će se Univerzitat u Sarajevu potruditi da najboljim studentima obezbijedi prednost prilikom zaposlenja, jer su oni dobar dio mladosti radeći podarili svojoj zemlji i Unverzitetu.

"Prilikom upisa na fakultet svi studenti dobiju jednake šanse, ali ne postižu jednake rezultate. Kada ih zapošljavamo dajemo im priliku da se natječu u dobru, a ovi mladi ljudi su svjedoci da se na našim fakultetima može postići izvrstan rezultat. S ovakvim prosjekom ocjena na Prirodno- matematičkom fakultetu moći će pronaći posao bilo gdje u BiH i svijetu. Oni su najbolji predstavnici BiH", zaključio je Škrijelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije