Umjesto ilegalne deponije u Kaknju izgrađen zabavni park

Fena
Umjesto ilegalne deponije u Kaknju izgrađen zabavni park
Edukativno-rekreativno-zabavni park "Oaza" bit će otvoren sutra u Kaknju povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne u Hercegovine.

Park je izgrađen na lokaciji ilegalne deponije smeća i zapuštene zone pomoćnog stadiona FK Rudara, a u okviru projekta "OAZA - Unapređenje održivosti i zaštite okoliša".

S tog mjesta uklonjeno je više od 300 tona raznog otpada i sada postaje urbana i ugodna zona za edukaciju, rekreaciju i zabavu građanima ovoga grada.

Cilj je bio podizanje svijesti o potrebi zaštite okoliša i njegovoj ulozi u poboljšanju kvaliteta života u zagađenim urbanim sredinama kao i provođenje pilot projekta u naselju Varda u Kaknju.

Projekt je finansiran sredstvima Canada Fund for Local Initiatives i općine Kakanj, a implementira ga Udruženje za pomoć i razvoj "Hajde" u partnerstvu s Vijećem održive gradnje.

Na otvaranju, kako je najavljeno iz Udruženja za pomoć i razvoj „Hajde“, okupljenima bi se trebali obratiti načelnik Kaknja Nermin Mandra, predsjednica Udruženja "Hajde" Lejla Brulić i predsjednica Vijeća održive gradnje Alma Demirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije