Ultimatum iz RS-a za BH-Gas: Imate novi rok za dug ili građani ostaju bez plina

Fena
Ultimatum iz RS-a za BH-Gas: Imate novi rok za dug ili građani ostaju bez plina
Preduzeće “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva saopćilo je da daje dodatno vrijeme “BH-Gasu” do kraja iduće sedmice da prihvati kompromisno rješenje o načinu izmirenja duga i tako spriječe da građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva ostanu bez gasa.

Ukoliko kompromisno rješenje koje je dato u formi protokola ne bude prihvaćeno, to će, tvrde, izazvati velike probleme građanima Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Ovo preduzeće je 31. januara uputilo dopis “BH-Gasu”, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstvu energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i Vladi Kantona Sarajevo u kojem je navedeno da su problemi sa “BH-Gasom” intenzivirani u protekle tri godine.

Iz “Sarajevo-gasa” su naveli da su spremni da učine sve da spriječe obustavljanje transporta prirodnog gasa koje je bilo najavljeno za kraj ove sedmice. Potvrđuju i da su dobili dopis iz “BH-Gasa” u kojem traže dodatno vrijeme kako bi se izjasnili u vezi sa prijedlogom protokola u kojem se predlaže način izmirenja duga za transport gasa gasovodom Zvornik -Kladanj u periodu od 1. aprila 2015. do 31. decembra 2017. godine.

“Sarajevo-gas” predložio je, kako su naveli, kompromisno rješenje u vidu protokola koje predviđa povećanje cijene za dvije KM za 1.000 metara kubnih, što je uticaj na krajnjeg korisnika od 0,2 feninga po metru kubnom gasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije