Uklonjena zastava RS-a koju je Milorad Dodik istakao u Predsjedništvu BiH

Radiosarajevo.ba
Uklonjena zastava RS-a koju je Milorad Dodik istakao u Predsjedništvu BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu
Zastava Republike Srpske koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas istakao u zgradi Predsjedništva u Sarajevu uklonjena je na zahtjev kabineta Šefika Džaferovića, javlja RTRS.

Dodik i članovi njegovog kabineta zastavu su postavili u hodniku, na ulazu u prostorije koje koriste. Riječ je o hodniku koji koriste svi uposlenici Predsjedništva te u skladu sa zakonom, ona ne može stajati tu, dozvoljeno je isticanje isključivo obilježja Bosne i Hercegovine.

Zastva Srpske u Predsjedništvu BiH - undefined

Foto: Srna / Zastva Republike Srpske u Predsjedništvu BiH

Džaferović: Dodik je postavljanjem zastave RS-a počinio kažnjivo djelo

Podsjećamo, portal Radiosarajevo.ba je danas prvi objavio kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik trećeg dana svog mandata već uspio prekršiti državni zakon.

Naime, prilikom današnjeg zvanične posjete novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Đorđevića, pored zastave BiH bila je istaknuta i zastava manjeg bh. entiteta.

Ovakvo ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH suprotno je odredbama Zakona o zastavi BiH koji je javnosti dostupan na internet stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije