Uhapšeni pripadnici MUP-a KS predati u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni pripadnici MUP-a KS predati u Tužilaštvo
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih

Trojica od šest uhapšenih u jučerašnjoj akciji MUP-a Kantona Sarajevo predata su u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva. 

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, od 6 osoba koje su jučer lišene slobode, troje ih je predato u nadležnost Tužilaštva KS, kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Među njima je i referentica za izdavanje vozačkih dozvola Sektora za administraciju MUP-a KS.

"Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata u nadležnosti Tužilaštva, a, u tom zakonskom roku, postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor", istaknula je Bavčić.

Inače, osobe lišene slobode sumnjiče se za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, te primanje dara i krivotvorenje isprave. Tačnije, oni se terete da su u proteklom periodu na nezakonit način pribavili i posredovali u izdavanju vozačkih dozvola i na taj način izdato najmanje deset vozačkih dozvola osobama bez položenog vozačkog ispita.

Ono što je bitno napomenuti jeste da se akcija koja je započeta jutros i dalje nastavlja.

Epilog pretresa u MUP-u KS: Šest uhapšenih, akcija se nastavlja

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su šest osoba zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. Hapšenja su uslijedila zbog malverzacija prilikom izdavanja vozačkih dozvola, a akcija se nastavlja i dalje.

Akcija koja je počela jučer, a u kojoj su uhapšeni pripadnici Administrativnog sektora MUP-a KS u Novom Sarajevu, nastavljena je i danas.

Podsjećamo, u jučerašnjoj akciji MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva, uhapšeno je šest osoba koje se sumnjiče za malverzacije prilikom izdavanja vozačkih dozvola.

Kako se doznaje, osumnjičeni su da su vozačke dozvole izdavali bez položenog vozačkog ispita!

Među uhapšenima je i referent za izdavanje vozačkih dozvola u MUP-u KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije