Uhapšeni Bytyqi nije osumnjičen samo za ubistvo Ramiza Delalića Ćele

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Bytyqi nije osumnjičen samo za ubistvo Ramiza Delalića Ćele
Foto: Hayat / Na Graničnom prijelazu Orašje danas je uhapšen glavni osumnjičeni za likvidaciju Ramiza Delalića

Lirim Bytyqi, koji je danas uhapšen na graničnom prijelazu u Orašju na ulasku u Bosnu i Hercegovinu, paralelno se sumnjiči za dva ubistva u Sarajevu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kosovski državljanin se sumnjiči, osim za ubistvo Ramiza Delalića Ćele, a prema potjernici se tereti i za pokušaj ubistva Amira Pašića Faće u u Ulici Bazardžani na Baščaršiji u Sarajevu iz 2007. godine.

Ove navode za pokušaj ubistva Amira Pašića za naš portal potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić, koja je dodala Bytyqi je izručen u našu zemlju zbog krivičnog djela iz 2007. godine.

"Kantonalno Tužilaštvo Sarajevo tražilo određivanje pritvora za Bytyqija, a Sud je izdao naredbu za raspisivanje potjernice i po toj potjernici je lišen slobode", kazala je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Bytyqi je danas oko 12:30 sati preuzet na Graničnom prijelazu Orašje, a trenutno je smješten je u Kazneno-popravni zavod Sarajevo.

Bytyqi se i prema predmetu Državnog tužilaštva BiH tereti za ubistvo Ramiza Delalića. On je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatske puške sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je iznajmljivao stan, a nakon ubistva su pobjegli sa Audijem A6.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Lirima su danas na Graničnom prijelazu Orašje preuzeli pripadnici Interventno-operativne jedinice Sudske policije Federacije BiH, nakon čega su ga sproveli u Sarajevo.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije