Uhapšen Rus koji je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Rus koji je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost BiH
Arhiv / Ilustracija
Inspektori Službe za poslove sa strancima, na području Bijeljine, 22. oktobra su priveli osobu inicijala M.I. državljanina Rusije, koja predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine jer se dovodi u vezu s terorizmom.

Stranom državljaninu je izrečena mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina, te je stavljen pod nadzor u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

Navedena osoba  je 14. aprila 2017 godine uhapšena na sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njom raspisala potjernicu zbog povezanosti s terorizmom, te se do jučer nalazila na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH.

Kako se nisu stekli uvjeti za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, uhapšenom je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, s obzirom na to da predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost.

Služba za poslove sa strancima preduzima potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja osobe M.I. s teritorije BiH, te će ona biti deportirana u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uvjeti. Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije