BiH / Uhapšen radnik Sector Securitya priznao učešće u slučaju ubistva Krunića?

11. 05. 2019. u 15:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Policija je uhapsila još jedno lice koje se dovodi u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

ATV nezvanično saznaje da je uhapšen Rodoljub Gajić. Dakle nezvanično se saznaje da je lice uhapšeno sinoć u Banja Luci, te da je zaposlen u firmi Sector Security.

Srna nezvanično saznaje da je Gajić obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, te da je informacije odavao Đukanoviću i Baldiju.

On je priznao učešće u slučaju, a ATV saznaje da je radio na obezbjeđenju kuće Slaviše Krunića.

On će biti predat nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policija u je u sklopu istrage ubistva Krunića uhapsila Emilija Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedi Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.

„Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su, pod nadzorom Tužilaštva RS, lišili slobode lice inicijala R.G. iz Banja Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teško ubistvo iz člana 125. stav 2. KZRS izvršenog na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju izvršenog na štetu lica Gorana Ilića“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U saopštenju stoji da se lice R.G., inače radnik Sector Security, sumnjiči se da je dana 22. aprila, oko 22.30 sati, u mjestu Glamočani, opština Laktaši, zajedno sa licima Ž.K., E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju navedenog krivičnog djela.

U Glamočanima kod Banja Luke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijena tri lica, a jedno je teško povrijeđeno iz vatrenog oružja.

Ubijeni su vlasnik kompanija Sector Security, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

NEMA KOMENTARA